IMG_0243

Αλέυρη Βρώμης Ελληνίκο Bio 1kg

€4.20
In stock

Product Description

Το αλεύρι βρώμης δίνει καταπληκτική γεύση στο ψωμί και τις πίτες. Η βρώμη περιέχει περισσότερο λίπος από τα άλλα δημητριακά, όμως το λίπος της είναι ωφέλιμο και μας βοηθά να χάσουμε βάρος. Οι βιταμίνες Β τονώνουν το νευρικό μας σύστημα και δυναμώνουν τα οστά μας.

Σχετική συνταγή:
Ψωμί Βρώμης
2 κούπες αλεύρι βρώμης
285 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης + όσο σηκώσει στο ζύμωμα
1 3/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 1/4 κουταλάκι αλάτι
1 3/4 κούπας γάλα
6 σταγόνες λεμόνι
ένα μικρό σακουλάκι ανάμεικτα σπόρια
Κοσκινίστε τα αλεύρια χωρίς όμως να πετάξετε τις φυτικές ίνες που περιέχουν. Προσθέστε τη σόδα, το αλάτι και ανακατέψτε. Φτιάξτε ένα λόφο και στη μέση αφήστε κενό για να ρίξετε μέσα το γάλα και το λεμόνι. Ανακατέψτε κυκλικά από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να βραχεί όλο το αλεύρι. Αρχίστε να προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη να είναι αρκετά υγρασιασμένη και εύπλαστη χωρίς όμως να κολλά στα χέρια.
Πάρτε μία μακρόστενη φόρμα και βάλτε στον πάτο της αντικολλητικό χαρτί.
Δώστε μακρόστενο σχήμα στη ζύμη σας (πριν τη βάλετε στη φόρμα) και βρέξτε την εξωτερικά με λίγο νερό ή γάλα. Κολλήστε πάνω τα σπόρια και πιέστε τα λιγάκι με το χέρι σας. Βάλτε τη ζύμη στη φόρμα και απλώστε την όμορφα.