IMG_0135

Φάβα από Λαθούρι Βιολογική 500g

€2.80
In stock

Product Description

Το Λαθούρι είναι το φυτό του οποίου ο καρπός, βρασμένος και αλεσμένος με δίνει τη γνωστή μας «Φάβα». Το λαθούρι καλλιεργείται σε άνυδρες περιοχές. Η Φάβα από Λαθούρι συνδυασμένη με κάπαρη, κρίταμο ή λιαστή ντομάτα, αποτελεί ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για ούζο ή τσίπουρο. Δοκιμάστε τη επίσης με ψητό χταπόδι, με σωταρισμένα μανιτάρια, με καπνιστό χοιρινό, ή γτιάξτε απολευστικούς φαβοκεφτέδες.

Διατροφικά Στοιχεία ανά 100g
Ενέργεια 317 Kcal / 1343 Kj
Πρωτεϊνες 28.7 g
Υδατάνθρακες 46.3 g
Σάκχαρα 0.9 g
Ολικά Λιπαρά 1.70 g
Κορεσμένα 0.35 g
Μονοακόρεστα 0.28 g
Πολυακόρεστα 1.07 g
Χοληστερόλη 0 mg
Φυτικές Ίνες 11.4 g
Νάτριο 5 mg

Φάβα με μοσχολέμονο και μέλι

Υλικά ( για 4-6 μερίδες περίπου)

300γρ Φάβα από λαθούρι Βιολογικής Γεωργίας BIO-λόγος
2 κουταλίες του γλυκού μέλι θυμαρίσιο
2 κουταλίες της σούπας ελαιόλαδο
1 μοσχολέμονο (λαίμ)
Λίγα φύλλα θυμαριού

Εκτέλεση

Ξεπλένετε καλά τη φάβα. Τη τοποθετείτε σε κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό περίπου και τη βράζετε μια φορά ξαφρίζοντας συνέχεια. Αφού τη ξαφρίσετε προσθέτετε το ελαιόλαδο και βράζετε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα σχεδόν ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σ”ενα κατσαρολάκι βάζετε το μέλι, το χυμό απο το μοσχολέμονο και λίγα φύλλα θυμαριού. Ζεσταίνετε για 1-2 λεπτά και ανακατεύετε. Όταν βράσει η φάβα, την περνάτε από το μύλο των λαχανικών για να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια. ρίχνετε το μίγμα μεσχολέμονο-μέλι και ανακατεύετε.

Καλή σας Όρεξη!