Placeholder

Αλεύρι Κριθάρι Ολικής Bio 1kg

€3.40
In stock

Product Description

Η Χώρα μας φημίζεται για τα άλευρα της ως προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας. Εμείς στo ΒΙΟ-λόγοςεπιλέγουμε τις καλύτερες ποικιλίες για το το δίκοκκο σιτάρι, τη σίκαλη το κριθάρι και το σιτάρι . Στη συνέχεια τα επεξεργαζόμαστε σε παραδοσιακό πετρόμυλο. Κι όλα αυτά με αυστηρά κριτήρια ποιότητας. Ότι πολυτιμότερο προσφέρει η φύση τώρα, αυθεντικά και ανόθευτα στο καθημερινό μας τραπέζι.

Το κριθάρι από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελούσε το βασικό στοιχείο διατροφής και ακόμη μέχρι σήμερα είναι το βασικό αγαθό της κρητικής διατροφής. Μπορούμε να το βρούμε σε διάφορες μορφές όπως αλεύρι, νιφάδες και σπόρους. Μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, βιταμίνες Β1, Β3, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και μέταλλα.

Το κριθάρι είναι μια άριστη πηγή υδατανθρακών που είναι η κύρια πηγή καυσίμων του σώματος. Επίσης απότελεί μια καλή πηγή πρωτεϊνης που συμβάλει στην διατήρηση της δομής των κυττάρων και των ιστών. Όπως και άλλα δημητριακά όπως η βρώμη το κριθάρι είναι πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες. Απο τις φυτικές ίνες τα 10,8 γραμμ. είναι αδιάλυτα ένω το υπόλοιπο ειναι διαλυτό.

Το κριθάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Β1 (θειαμίνη) και βιταμίνη Β3 (νιασίνη). Όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για να διευκολύνουν το μεταβολισμό της ενέργειας και την μετατροπή των τροφίμων ειδικά των υδατανθρακών σε ενέργεια. Βοηθούν επίσης στο μεταβολισμό των λιπων και των πρωτεϊνών. Η θειαμίνη και η νιασίνη είναι σημαντικές για τη διατήρηση ενός υγιούς νευρικού συστήματος και τη σωστή λειτουργία του ήπατος καθώς και τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος των μαλλιών και των ματιών

Το κριθάρι είναι επίσης πλούσιο σε ορυκτά: 230 mg φώσφορο, ιχνοστοιχεία: 36,4mg σελήνιο και 0,64mg χαλκό τα οποία σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε βοηθάει στη προστασία των κυτταρικών μεμβρανών και τη φυσιολογική λειτουργία του θυροειδούς. Ενώ ο χαλκός βοηθάει το σώμα να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά το σίδηρο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των οστών και του χόνδρου.

Το κριθάρι είναι αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Η Δίαιτα με κριθάρι είναι μονοφαγική καθώς περιλαμβάνει μόνο κατανάλωση κριθαριού για 5 ημέρες σε συνδυασμό με λαχανικά μηδενικών θερμίδων.

Θρεπτική Αξία Κριθαριού Μια κούπα μαγειρεμένο κριθάρι (200 γραμμ.) περιέχει 270 θερμίδες 7,4 γραμμ. πρωτεϊνη 59,4 γραμμ. υδατάνθρακες 13,6 γραμμ. φυτικές ίνες 2mg νάτριο 0mg χοληστερόλη 2,2g λίπη