IMG_0275

Bio Αλεύρι Δίκοκκο Σιτάρι Ολικής (Ζέα) 1kg

€4.20
In stock

Product Description

Η Χώρα μας φημίζεται για τα άλευρα της ως προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας. Εμείς στo

BIO-λόγος επιλέγουμε τις καλύτερες ποικιλίες για το το δίκοκκο σιτάρι, τη σίκαλη το κριθάρι και το σιτάρι . Στη συνέχεια τα επεξεργαζόμαστε σε παραδοσιακό πετρόμυλο. Κι όλα αυτά με αυστηρά κριτήρια ποιότητας. Ότι πολυτιμότερο προσφέρει η φύση τώρα, αυθεντικά και ανόθευτα στο καθημερινό μας τραπέζι.

Το δίκοκκο σιτάρι (Triticum Dicoccum) καλλιεργούνταν συστηματικά σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Το βρίσκουμε ήδη στην Προκεραμική Nεολιθική Εποχή να καλλιεργείται μαζί με το μονόκοκκο σιτάρι και το κριθάρι. Σύμφωνα με ευρήματα και μελέτη απανθρακωμένων σπόρων από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Αργολίδα και την Κρήτη, κατά τις πρώτες περιόδους της Νεολιθικής Εποχής το δίκοκκο σιτάρι απαντάται συχνότερα στην Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί από δίκοκκο σιτάρι, ενώ το μονόκοκκο σιτάρι το χρησιμοποιούσαν ως τροφή ζώων. Η καλλιέργειά του σταμάτησε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1920.

Η αρχαία αυτή ποικιλία σιταριού μας δίνει υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόντα. Περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα άλλα είδη σιταριού, περισσότερο μαγνήσιο και λιγότερη γλουτένη και το αμινοξύ λυσίνη (Lycin), βασικό δομικό συστατικό όλων των πρωτεϊνών, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στην πέψη και την ευκολότερη πρόσληψη του ασβεστίου και του μαγνησίου. Θεωρείται ότι δεν φράσει τα αγγεία και ότι μπορεί να καταστείλει χρόνιες φλεγμονές του οργανισμού. Τα προϊόντα που παράγονται από δίκοκκο σιτάρι είναι πιο εύγεστα και θρεπτικά και απελευθερώνουν τον οργανισμό από προ-βλήματα που μπορεί να προκαλέσει το κοινό σιτάρι λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε γλουτένη.