Λιαστές τομάτες Τήνου 250g

€3.00
In stock

Product Description

Οι λιαστές ντομάτες είναι σίγουρα ένα πολύ γκουρμεδιάρικο μεζεδάκι, πολυαγαπημένο και πεντανόστιμο. Μπορούν να φαγωθούν σκέτες ή να προστεθούν σε σαλάτες, ζυμαρικά, πίτσες κλπ. Tα καλά της ντομάτας: Το λυκοπένιο που περιέχει (ιδιαίτερα η μαγειρεμένη ντομάτα), είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που τα οφέλη του θα πρέπει να είναι αιτία για να καταναλώσουμε ντομάτες καθημερινά.

Η λιποδιαλυτή βιταμίνη Α που περιέχει εμπλέκεται στο σχηματισμό και στη διατήρηση της υγιούς επιδερμίδας, των μαλλιών και στο σμήγμα της μεμβράνης. Μας βοηθά στο να βλέπουμε στο σκοτάδι και είναι απαραίτητο για την σωστή ανάπτυξη των οστών, δοντιών και την αναπαραγωγή.

Περιέχει επίσης σελήνιο, που ανήκει στις ουσίες που προστατεύουν από τον καρκίνο, επειδή παίζει σημαντικό ρόλο για το ανοσοποιητικό σύστημα, κάλιο για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας, μαγνήσιο ενάντια στα συμπτώματα του στρες και τις μυϊκές κράμπες, όπως επίσης και σίδηρο, χαλκό και μαγγάνιο.

Η ντομάτα περιέχει πολύ βιταμίνη C, που δυναμώνει την άμυνα του οργανισμού μας. Τα δυο τρίτα της ημερήσιας ανάγκης μας στη βιταμίνη αυτή καλύπτονται ήδη από δυο μέτριες ντομάτες. Επίσης περιέχει σε αφθονία το φολικό οξύ, που είναι απαραίτητο για την αναδόμηση και την αποκατάσταση των κυττάρων του οργανισμού.

Η λιαστή ντομάτα που προσφέρει ο ΒΙΟλόγος είναι από επιλεγμένες ντομάτες αφυδατωμένες στον Ήλιο με αλάτι Ιμαλάϊων και βουτηγμένες στο ελαιόλαδο, μακριά από ατμοσφαιρικούς ρύπους.