Ψύλλιο 80g

€5.40 €4.80
In stock

Product Description

Το Ψύλλιο, είναι ο σπόρος ενός φυτού που είναι συγγενές με το πεντάνευρο ,προέρχεται από τους σπόρους του φυτου Plantago ή Plantago ovata psyllum.

Περιγραφή

Το Ψύλλιο είναι μία εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά, ως συμπλήρωμα ινών για να συμβάλει στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας και την προώθηση της κανονικότητας. Συχνά αναφερόμενα ως γλοιώδεις ίνες, το Ψίλιο έχει τη μοναδική ικανότητα να απορροφά περισσότερο από το μισό του βάρους του, κάτι που το καθιστά εξαιρετικό εντερικό καθαριστικό. Το Ψύλλιο είναι ιδανικό για όσους ταλαιπωρούνται από τη δυσκοιλιότητα και είναι μια σημαντική προσθήκη σε οποιοδήποτε πρόγραμμα καθαρισμού.

Στο έντερο, το Ψύλλιο φουσκώνει και σχηματίζει μια ζελατινώδη μάζα, η οποία διατηρεί τα περιττώματα μαλακά και ενυδατωμένα, προωθώντας την τακτική κινητικότητα του εντέρου. Έχει την ικανότητα να διογκωθεί έως και 50 φορές το αρχικό όγκο του όταν προστίθενται σε υγρά. Αυτή η διογκωτική δράση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της κανονικότητας και της γαστρεντερικής υγείας. Συνιστάται συχνά για εντερικές παθήσεις, όπως η κολίτιδα, δυσκοιλιότητα, διάρροια, αιμορροΐδες, τα προβλήματα της ουροδόχου κύστης, ρευματισμούς και έλκη.

Το Ψύλλιο μπορεί να είναι ένας βολικός τρόπος για την αύξηση της πρόσληψης διαιτητικών ινών.

Μία διατροφή υψηλή σε ίνες

Βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης ήδη εντός των φυσιολογικών ορίων

Υποστηρίζει υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα, όταν χρησιμοποιείται ως μέρος της διατροφής

Βελτιώνει την λειτουργία του εντέρου

Τροφοδοτεί με εντερικά βακτήρια

Μειώνει την εντερική διαπερατότητα

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g

Ενεργεια 20kcal

Λίπος 0.62g

Πρωτεΐνη 1.9g

Υδατάνθρακες 1.7g

Φυτικές ίνες 85 g

Τρόπος χρήσης: Η δοσολογία εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Η ανώτατη ποσότητα είναι 3 κουτ. του γλυκού και όχι κάθε μέρα έως ανά τρεις φορές την εβδομάδα ή μια φορά την ημέρα 5 φορές την εβδομάδα  . Όταν βελτιωθεί η κατάσταση του εντέρου, μειώνουμε ή διακόπτουμε την ποσότητα της δοσολογίας.