Στέβια με Ινουλίνη 100g

€5.00 €4.20
In stock

Product Description

Στέβια: Η Φυσική αντικαταστάτρια της ζάχαρης με 0 θερμίδες!

Η Στέβια είναι ένα φυτό όπου αρχικά φύτρωνε στα δάση της Βραζιλίας και της Παραγουάης και το χρησιμοποιούνταν οι αυτόχθονες ως γλύκισμα για τα φαγητά τους.

Χωρίς Ερυθριτόλη Χωρίς Μαλτοδεξτρίνη Χωρίς Χημικά 

Η ΙΝΟΥΛΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΚΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΟ. Τα οφέλη της ινουλίνης για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλά, αφού συντελεί στην απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου, ενώ βοηθά και στην ανάπτυξη φυσικών βακτηρίων του εντέρου. Επιπλέον, η χρήση της ινουλίνης δεν προκαλεί αύξηση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και θεωρείται κατάλληλη ουσία για τους διαβητικούς. Στα βακτήρια του εντέρου κρύβεται το μυστικό κατά της παχυσαρκίας.

Βέλγοι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν τύπο εντερικού βακτηρίου που συνδέεται άμεσα με τον μεταβολισμό και την απώλεια βάρους, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να συμβάλλει και στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2. Ερευνητές από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν διαπίστωσαν ότι τα τρόφιμα που διεγείρουν την παραγωγή ενός συγκεκριμένου τύπου βακτηριδίου στο πεπτικό σύστημα επιταχύνουν την απώλεια των κιλών περισσότερο σε σχέση με μια υποθερμιδική διατροφή ή με έντονη σωματική άσκηση.

Η βελγική ανακάλυψη αφορά τα λεγόμενα βακτήρια Akkermansia municiphila, τα οποία εμφανίζονται αποδυναμωμένα στους παχύσαρκους και τους διαβητικούς. Μόλις όμως οι επιστήμονες χορήγησαν στα πειραματόζωα πρεβιοτικά και πιο συγκεκριμένα ολιγοφρουκτόζη, ένα διατροφικό συμπλήρωμα που προάγει την ανάπτυξη «καλών» βακτηρίων, τα Akkermansia municiphila επέστρεψαν σε φυσιολογικά επίπεδα. Και το πιο σημαντικό είναι ότι η εξισορρόπηση αυτή επιτάχυνε τον μεταβολισμό και συνέβαλε στην απώλεια βάρους.

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, η προσθήκη βακτηρίων αύξησε το πάχος του βλεννογόνου του εντέρου, εμποδίζοντας έτσι ορισμένο υλικό να περνάει από αυτό στο αίμα. Επίσης, άλλαξε τα χημικά σήματα που εκπέμπονται από το πεπτικό σύστημα, φέρνοντας αλλαγές στον τρόπο γενικότερης επεξεργασίας του λίπους από τον οργανισμό. Επιπλέον, τα πειραματόζωα παρουσίασαν μικρότερες φλεγμονές και χαμηλότερο βαθμό αντίστασης στην ινσουλίνη, που αποτελούν συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2.

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Ρroceedings of the National Academy of Sciences», οι πρεβιοτικές ουσίες διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με τις πολυσυζητημένες προβιοτικές. Τη στιγμή που οι προβιοτικές είναι ζωντανά προϊόντα βακτηρίων που προσθέτουν φιλικά βακτήρια στην εντερική χλωρίδα, οι πρεβιοτικές ουσίες δεν προσθέτουν βακτήρια, αλλά συμβάλλουν στη θρέψη και τη διατήρηση των επιπέδων των ήδη υπαρχόντων «καλών» βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα